SEKO | Συνδυάζοντας καινοτομία και βιωσιμότητα για ένα καλύτερο αύριο

SEKO | Συνδυάζοντας καινοτομία και βιωσιμότητα για ένα καλύτερο αύριο
08.10.2024

SEKO | Συνδυάζοντας καινοτομία και βιωσιμότητα για ένα καλύτερο αύριο

Η SEKO, πρωτοπόρος στον τομέα των δοσομετρικών αντλιών, αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη για περιβαλλοντική βιωσιμότητα, αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο σύνολο πρωτοβουλιών και δράσεων που στοχεύουν στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

 

Μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα: Δράσεις και Πρωτοβουλίες

  1. Μείωση Χημικών Αποβλήτων: Η SEKO σχεδιάζει προϊόντα που περιορίζουν τα χημικά απόβλητα, συμβάλλοντας σε ένα υγιέστερο περιβάλλον.
  2. Βελτιστοποίηση Υλικών: Χρησιμοποιούνται ανακυκλωμένα υλικά και οικολογικοί πόροι, με έμφαση στη μείωση πλαστικών στις συσκευασίες.
  3. Αποδοτικότητα Ενέργειας και Νερού: Μέτρα για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και νερού εφαρμόζονται στην παραγωγή και τη χρήση των προϊόντων.
  4. Έξυπνες Τεχνολογίες IoT: Η χρήση τεχνολογίας IoT συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, περιορίζοντας την ανάγκη για επαγγελματικά ταξίδια, επενδύοντας στον απομακρυσμένο έλεγχο των συστημάτων Seko.
  5. Στόχοι Ουδετερότητας Άνθρακα: Η εταιρεία επιδιώκει την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα, μέσω μείωσης των εκπομπών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.
  6. Ανθεκτικά Προϊόντα: Δίνεται έμφαση στην κατασκευή προϊόντων μακράς διάρκειας, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα.
  7. Συνεργασία με Πελάτες: Η SEKO βοηθά τους πελάτες της να επιτύχουν τους δικούς τους περιβαλλοντικούς στόχους, υποστηρίζοντας πιο πράσινες λειτουργίες.

 

Πράσινες Πρακτικές

  • Το SekureDose έχει μειωθεί στα 2,5ltr

Το SekureDose έχει μειωθεί, παρέχοντας τη πιο ασφαλή και βολική «όλα σε ένα» λύση για τη δοσομέτρηση χημικών σε εγκαταστάσεις όπου ο διαθέσιμος χώρος είναι περιορισμένος και όπου δεν υπάρχει παροχή νερού.

Με μια μικρότερη επιφάνεια σε σύγκριση με το SekureDose των 5 λίτρων, είναι τώρα ακόμη καταλληλότερο για χρήση σε χώρους όπως: ξενοδοχεία, εστιατόρια, σχολεία και γραφεία, προσφέροντας μια «turn-key» λύση για τη δοσομέτρηση χημικών σε μπουκάλια ψεκασμού ή κουβάδες για το πλύσιμο δαπέδων, πάγκων ή άλλων σκληρών επιφανειών, καθώς και για γέμισμα νεροχύτη για πλύσιμο σκευών.

  • Yποστήριξη μιας σημαντικής πρωτοβουλίας προστασίας άγριας ζωής σε αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο είχε επενδύσει σε κανόνια αποπαγοποίησης για να ψεκάζει τα αεροσκάφη με ένα θερμαινόμενο υγρό γλυκόλης, προκειμένου να αποφευχθούν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο ανησυχούσε ότι τα απόβλητα από αυτή τη διαδικασία θα μπορούσαν να μολύνουν τα υδάτινα στρώματα, έχοντας καταστροφικές συνέπειες για την τοπική υδρόβια πανίδα.

Μια εγκατάσταση επεξεργασίας κατασκευάστηκε δίπλα στο χώρο, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα των λυμάτων που απελευθερώνονται, με την SEKO να προμηθεύει το αυτοματοποιημένο σύστημα δοσομέτρησης PolyCendos για να διαχωρίζει τους ρύπους και να επιτρέπει την ασφαλή απόρριψη επεξεργασμένου νερού σε κοντινές υδάτινες οδούς.

Με αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας νερού σε εφαρμογή, η διοίκηση του αεροδρομίου μπορούσε να εγγυηθεί την ποιότητα του νερού που απέρριπτε , ώστε να προστατεύσει την τοπική άγρια ζωή και να ενισχύσει την προσπάθειά τους για βιώσιμη ανάπτυξη.

  • Bοηθώντας τους χρήστες να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα

Η παγκόσμια άνοδος του Διαδικτύου των Πραγμάτων επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας και, εδώ και αρκετά χρόνια, η SEKO επενδύει στο IoT προκειμένου να βοηθήσει τους χρήστες να κάνουν τις λειτουργίες τους όσο το δυνατόν πιο βολικές, ευέλικτες και περιβαλλοντικά υπεύθυνες.

Τα συμβατά προϊόντα περιλαμβάνουν τα βραβευμένα συστήματα πλυντηρίων Wash Series, τον ελεγκτή αντλιών Elektra και τις μονάδες δοσομέτρησης για πισίνες, PoolDose.

Συνδέοντας τα συστήματά τους μέσω της ,φιλικής προς το χρήστη, εφαρμογής SekoWeb και της διαδικτυακής πλατφόρμας μας, οι διαχειριστές μπορούν να δουν ζωντανά και ιστορικά δεδομένα κατόπιν αιτήματος 24/7 από οποιαδήποτε τοποθεσία με Wi-Fi.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται χωρίς να είναι υποχρεωτική η επίσκεψη στον χώρο, μειώνοντας την ανάγκη για ταξίδια και βοηθώντας να μειωθεί σημαντικά το ανθρακικό τους αποτύπωμα.

Αυτά τα συστήματα που υποστηρίζουν IoT είναι ιδανικά για διαχειριστές που είναι υπεύθυνοι για πολλαπλές τοποθεσίες (είτε σε εθνικό είτε σε παγκόσμιο επίπεδο) και για εκείνους που εργάζονται από το σπίτι μερικώς ή πλήρως.

 

Seko: Προς έναν πιο βιώσιμο πλανήτη

Συνολικά, οι πρωτοβουλίες της Seko καταδεικνύουν μια ολιστική προσέγγιση στη βιωσιμότητα. Με τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την επένδυση σε καινοτόμες λύσεις, η εταιρεία συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου πλανήτη.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Seko είναι να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα. Αυτός ο φιλόδοξος στόχος καθοδηγεί όλες τις πρωτοβουλίες της εταιρείας και αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής της για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

 


 

Για την Seko | Πάνω από 45 Χρόνια Εμπειρίας

Από το 1976, η SEKO με την εμπειρία της στον σχεδιασμό και την κατασκευή προσφέρει ασύγκριτη ακρίβεια, συνέπεια και αξιοπιστία στη δοσομέτρηση χημικών για τις βιομηχανίες επεξεργασίας νερού, καθαρισμού και υγιεινής.

Με τις λύσεις αντλιών επόμενης γενιάς, μεταμορφώνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι χειριστές διαχειρίζονται τις διαδικασίες τους, βοηθώντας τους να επιτύχουν νέα επίπεδα απόδοσης, αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας, που τους ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό.

 

Δέσποινα Αλωνιστιώτη | Business Development Manager
Ρόμπη Μαρία | Water Quality Sales Engineer

Smart Water Team