Προηγμένες λύσεις άντλησης και μεταφοράς ρευστών και λυμάτων για τη βιομηχανία

Προηγμένες λύσεις άντλησης και μεταφοράς ρευστών και λυμάτων για τη βιομηχανία
06.09.2024

Προηγμένες λύσεις άντλησης και μεταφοράς ρευστών και λυμάτων για τη βιομηχανία

Η Idator διαθέτει ολοκληρωμένες λύσεις άντλησης και μεταφοράς καθαρού νερού, παχύρρευστων υγρών και λυμάτων σε βιομηχανικές εφαρμογές. Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν καινοτόμα συστήματα και τεχνολογίες που είναι σχεδιασμένα να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της διαχείρισης ρευστών και λυμάτων στη βιομηχανία με αποδοτικό και αξιόπιστο τρόπο.

Άντληση και διακίνηση καθαρού νερού

Οι αντλίες Lowara αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση για πολλές βιομηχανικές εφαρμογές.

  • Η σειρά e-SV είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 304 ή AISI 316L με κινητήρες υψηλής απόδοσης για βιομηχανικές εφαρμογές και άντληση ειδικών υγρών όπως απιονισμένου νερού και γλυκόλης.
  • Οι αντλίες Lowara της σειράς e-SH, οι οποίες κάνουν τη διαφορά με τον ειδικό σχεδιασμό τους για διαφορετικούς τομείς εφαρμογής, την ποιότητα των υλικών, την αντοχή στη θερμοκρασία και το ευρύ φάσμα χωρητικότητας, προσφέρουν λύσεις υψηλής απόδοσης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
  • Η σειρά μονοβάθμιων φυγόκεντρων ηλεκτραντλιών CO-SHO είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα AISI 316L με κινητήρες υψηλής απόδοσης για βιομηχανικές εφαρμογές και με πτερωτή ανοιχτού τύπου αποτελούν την ιδανική λύση στην Βιομηχανία όπου απαιτείται άντληση διαβρωτικών υγρών που περιέχουν αιωρούμενα στερεά.
  • Η σειρά οριζόντιων πολυβάθμιων ηλεκτραντλιών e-HM συνδυάζει ενεργειακή αποδοτικότητα και εξοικονόμηση. Χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία αιχμής, προσφέρει αξιόπιστη και σταθερή παροχή νερού σε ένα ευρύ φάσμα εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών.
  • Η νέα σειρά αντλιών e-NSC συνδυάζει την υψηλή απόδοση, ευελιξία στην εγκατάσταση και επιλογή υλικών - θερμοκρασίας. Είναι η κατάλληλη λύση για ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών όταν η αξιοπιστία και η αποδοτικότητα είναι απαραίτητη.
  • Το Hydrovar®, η έξυπνη μονάδα ελέγχου και μετατροπής συχνότητας με τα μοναδικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η γενιά του, παρέχει αποτελεσματικές λύσεις στα συστήματα αντλιών, εξοικονομώντας έως και 70% του ενεργειακού κόστους.

Αντλία Lowara e-SV                                Αντλία Lowara e-NSC

 

Άντληση και μεταφορά λυμάτων στην βιομηχανία

Σχεδιασμένες με τις υψηλότερες προδιαγραφές, οι αντλίες Flygt με πολτοποιητή διαθέτουν ένα βαρέως τύπου πολτοποιητή από κράμα υψηλής χρωμίωσης όπου πολτοποιεί τα στερεά σε μεγέθη 5 x 15mm τα οποία μεταφέρονται εύκολα μέσα από μικρής διαμέτρου σωληνώσεις χωρίς κίνδυνο φραγών τόσο της αντλίας όσο και του υδραυλικού δικτύου.

Οι αντλίες Flygt σειράς Ν 3000 διαθέτουν πτερωτές που δεν στομώνουν (non-clogging), καθώς είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να αυτοκαθαρίζονται (self-cleaning). Η πτερωτή τύπου Ν λειτουργεί σε συνδυασμό με σύστημα block, σταθερό, το οποίο τοποθετείται στην αναρρόφηση του σαλίγκαρου της αντλίας.

Η λειτουργία αυτό-καθαρισμού των αντλιών N συμβάλλει στην υψηλότερη συνολική απόδοση, μειώνοντας το κόστος συντήρησης και τα κόστη επισκευής.

Ο κινητήρας, η πτερωτή και οι δακτύλιοι στεγανοποίησης των αντλιών N σχεδιάστηκαν για να αντέχουν στο χρόνο και να λειτουργούν χωρίς προβλήματα για μακροχρόνια χρήση.

Με υδραυλικά χαρακτηριστικά που καλύπτουν τις ανάγκες μεγάλου εύρους εφαρμογών, οι αντλίες N είναι η απόλυτη επιλογή για επιχειρήσεις που αναζητούν απόδοση και αξιοπιστία.

Η σειρά D 3069 των φυγοκεντρικών υποβρύχιων αντλιών με πτερωτή τύπου Vortex είναι κατάλληλη για άντληση λυμάτων που περιέχουν στερεά και μακρόϊνα.

Σχεδιασμένες με τις υψηλότερες προδιαγραφές, οι αντλίες Flygt με πτερωτή τύπου Vortex διαχειρίζονται λύματα που περιέχουν στερεά.

Για μεγαλύτερες παροχές και μανομετρικά ύψη λειτουργίας, η σειρά D 3000 της Flygt έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα με μη εμφρασσόμενες υποβρύχιες αντλίες λυμάτων καλύπτοντας κάθε πιθανή ανάγκη για άντληση λυμάτων χωρίς προβλήματα και πάντα με κορυφαία απόδοση.

Η έξυπνη αντλία Flygt Concertor είναι ιδανική για απαιτητικές εφαρμογές άντλησης λυμάτων καθώς διαθέτει:

  • Πτερωτή και πλάκα ανάδρασης από σκληρυμμένο κράμα χυτοσιδήρου υψηλής περιεκτικότητας σε χρώμιο (Hard Iron)
  • Ειδικό αυτοκαθαριζόμενο σχεδιασμό πτερωτής τύπου Ν
  • Ανίχνευση φραγής και λειτουργία αυτόματου καθαρισμού
  • Λειτουργία προσαρμογής της πτερωτής (Adaptive impeller)
  • Αισθητήριο ελέγχου ροπής
  • Αισθητήρια ανίχνευσης διαρροής και θερμοκρασίας

Αντλίες Flygt

 

Αντλίες προοδευτικής κοιλότητας 

Οι αντλίες προοδευτικής κοιλότητας SEEPEX καλύπτουν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές των πελατών της.

Η ευέλικτη σχεδίαση των προϊόντων διευκολύνει και επιτρέπει την επιτυχή ενσωμάτωσή τους στις πολυποίκιλες απαιτήσεις σχεδόν όλων των τομέων της βιομηχανίας, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για τη μεταφορά και διαχείριση παχύρρευστων υλικών, όπως: Παραγωγή και επεξεργασία χαρτιού (χαρτομάζα, πάστα ξύλου, κόλλες), Βιομηχανία τροφίμων (χυμούς φρούτων, γιαούρτι, βούτυρο), Δομικά υλικά (σοβά, μίγμα τσιμέντου), Χημικά και Πετρελαιοειδή.

Οι αντλίες SEEPEX είναι συμπαγείς και εύχρηστες. Έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των αντλιών προοδευτικής κοιλότητας και ταυτόχρονα συμπαγή και οικονομική σχεδίαση, συνδυάζοντας οφέλη όπως:

  • Δυνατότητα μεγάλης παροχής με πολύ χαμηλές στροφές.
  • Παρέχουν συνεχή ροή ανεξάρτητα ιξώδους ή πίεσης.
  • Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη διέλευση σκληρών αντικειμένων που πιθανόν να υπάρχουν μέσα στα παχύρρευστα υγρά που μεταφέρουν.
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αντλία Seepex BN