Η Idator στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων

Η Idator στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων
01.07.2024

Η Idator στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων

Idator συμμετείχε στο Ανοιχτό Δημόσιο Σεμινάριο με τίτλο «TAPPING INTO THE UNTAPPED - The potential of reclaimed and non-potable waters to increase water resilience», που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα υπό τη φιλοξενία της ΕΥΔΑΠ, με αφορμή την ετήσια σύσκεψη της Aqua Publica Europea (ΑΡΕ) - του μεγαλύτερου Δικτύου Δημόσιων Εταιρειών Ύδρευσης της Ευρώπης.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2024 στον Πύργο Βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρέχοντας και τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησής του μέσω διαδικτύου.

Το θέμα του σεμιναρίου αφορούσε τις δυνατότητες του μη πόσιμου νερού και του νερού επαναχρησιμοποίησης, ώστε να μειωθεί η πίεση στα υδάτινα αποθέματα.

Η ομάδα της Idator είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους της ΕΥΔΑΠ για το μείζων θέμα της μείωσης των διαθέσιμων υδατικών αποθεμάτων από τον αυξανόμενο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και να προτείνει τις λύσεις της για μία βιώσιμη διαχείριση.

Μέσα από τις γνώσεις που παρέχουν οι εμπειρογνώμονες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικών, αυτό το δημόσιο σεμινάριο είχε ως στόχο να διερευνήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις ρυθμιστικές εξελίξεις και το πλαίσιο διακυβέρνησης που θα μπορούσε να διευκολύνει τη χρήση του μη πόσιμου νερού για ποικίλες κοινωνικές ανάγκες.