Συστήματα έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιάς και αυτόματης πυρόσβεσης

Η FireDos προσφέρει δυνατότητα τηλεχειρισμού στους εκτοξευτές νερού/αφρού ως βασικό στοιχείο ενός αυτοματοποιημένου συστήματος πυρόσβεσης. Ο συνδυασμός αυτόματης έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς με υπέρυθρη ανίχνευση και αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης, επιτρέπει προσαρμοσμένες στρατηγικές πυρόσβεσης ιδανικές για κάθε εφαρμογή.

Μέσω των συστημάτων έγκαιρου εντοπισμού πυρκαγιάς και αυτόματης πυρόσβεσης, επικίνδυνα θερμά σημεία που μπορεί να μετατραπούν σε πηγή πυρκαγιάς, εντοπίζονται μέσα σε λίγα λεπτά, ακόμη και πριν εμφανιστεί καπνός ή φλόγες. Το έξυπνο λογισμικό και η ανάλυση των επιμέρους χαρακτηριστικών χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του περιβάλλοντος, διακρίνοντας μεταξύ καυτών κινητήρων, σωλήνων εξάτμισης και θερμών σημείων που μπορεί να υποδεικνύουν πραγματική ή πιθανή πυρκαγιά. Ενσωματωμένοι με το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, οι εκτοξευτές νερού ελέγχονται ηλεκτρονικά και επιτυγχάνουν μέγιστη εμβέλεια με βέλτιστη ακρίβεια, χάρη στη βελτιστοποιημένη σχεδίαση για τη ροή “Oval Flat Design”. Ο απαιτούμενος ρυθμός ροής του κατασβεστικού υλικού μπορεί να ρυθμιστεί αυτόματα κατά τη λειτουργία.

 

Ανίχνευση Πυρκαγιάς και Αυτόματη Κατάσβεση: Έξι (6) σενάρια

Τα παρακάτω συστήματα μπορούν να συνδυαστούν με οθόνες πυρόσβεσης της FireDos για αυτόματη κατάσβεση:

  • Σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς Orglmeister PYROsmart® pro
  • Σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης πυρκαγιάς DIAS PYROVIEW FDS
  • Σύστημα ανίχνευσης φλόγας FGD FlameSpec-IR3

 

Σε περίπτωση ανίχνευσης φλόγας, ολόκληρη η περιοχή κατασβήνεται.

 

Αν ανιχνευθεί ένα σημείο υψηλής θερμοκρασίας (hotspot), πραγματοποιείται κατάσβεση στην περιοχή του σημείου αυτού.

 

Αν ανιχνευθεί ένα σημείο υψηλής θερμοκρασίας (hotspot) σε έναν από τους τομείς, πραγματοποιείται κατάσβεση στην περιοχή του σημείου αυτού. (Η κάμερα ελέγχει το αντίστοιχο σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης).

 

Αν ανιχνευθεί φλόγα σε έναν από τους τομείς, ο τομέας αυτός κατασβήνεται. (Ένα σύστημα κατάσβεσης μπορεί να καλύπτει πολλούς τομείς, εφόσον δεν παρεμποδίζεται από τοίχους ή κολώνες).

 

Αν ανιχνευθεί ένα σημείο υψηλής θερμοκρασίας (hotspot) σε έναν από τους τομείς, κατασβένεται η περιοχή του hotspot. (Η αυτόματη πυρόσβεση μπορεί να καλύψει πολλούς τομείς, εφόσον δεν παρεμποδίζεται από τοίχους ή κολώνες).

 

Αν ανιχνευθεί ένα σημείο υψηλής θερμοκρασίας (hotspot) σε έναν από τους τομείς, πραγματοποιείται κατάσβεση στην περιοχή του hotspot. (Η κάμερα ελέγχει την αντίστοιχo σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης).
Firedos Early Fire Detection Brochure_EN